Blokfluit

Docent: Debbie van den Berg         Instrument: blokfluit (alle soorten)

Tarieven blokfluit

De docent:

Vanaf haar achtste speelt Debbie al blokfluit en dat vind ze nog steeds het leukste en mooiste instrument om op te spelen. Het is namelijk  een instrument om veel samen mee te spelen, met andere blokfluiten en met andere instrumenten. Ze  heeft 10 jaar lang deel uit gemaakt van Blokfluittrio Vivace, waarin ze zo’n beetje alles speelde wat je op een blokfluit kon spelen en waarin ze ook eigen gearrangeerde muziek speelden. 0p dit moment speelt ze in barok ensemble Kolibrie, een ensemble wat zich richt op Renaissance muziek en muziek uit de vroeg Barok.

Debbie geeft al ruim tien jaar met veel plezier les als professioneel blokfluitdocente aan kinderen en volwassenen. Na haar blokfluitstudie aan het Amsterdams Conservatorium, heeft ze ruim tien jaar tientallen leerlingen muziekles gegeven in Huizen, Hilversum en Baarn. Op dit moment is ze twee blokfluitklassen aan het opbouwen in Twello en Holten.

De blokfluitklas:

Een traditionele muziekles, bijvoorbeeld een blokfluitles bestaat uit een aantal leerlingen, liefst een niet al te grote groep, een muziekdocent, een methode en een muziekinstrument. De methode is een verzameling oefeningen en liedjes die de leerling  helpen om het muziekinstrument eigen te maken en de leerling kennis te laten maken met de geschreven muziek. Een voorbeeld van een een methode voor blokfluit is bijvoorbeeld: “Ik en mijn altblokfluit”

De blokfluit is een instrument wat eigenlijk iedereen wel kent, zeker de sopraan blokfluit. Meer informatie over de blokfluit vind je hier: de familie blokfluit

De docente van de blokfluitklas maakt gebruik van de Ganassi methode. Dit is een digitale methode die de leerlingen wegwijs maakt op de hele familie blokfluit. Met materiaal verzamelt op een website; lessen.ganassi.nl en een e-reader/tablet raken de leerlingen steeds meer thuis op de instrumentfamilie, de muziektheorie/notenlezen en het samenspelen. het materiaal bestaat uit o.a. digitale bladmuziek, audiofragmenten, foto’s en instructie filmpjes.

in drie fasen wordt er in de blokfluitklas naar het samenspelen in een blokfluit bigband toe gewerkt, In de eerste fases krijgt het samenspelen al een grote rol. De instrument beheersing, muziektheorie  zijn gebaseerd op het niveau wat nodig is om te kunnen samen spelen op de blokfluit. Hierbij komen ook aspecten aan de orde als intonatie en luistervaardigheid. De leerlingen die de altblokfluit als solo instrument willen leren bespelen, kunnen individuele lessen nemen, dit kan ook naast de blokfluit bigband. In de bigband worden alle stijlen gespeeld die voor blokfluit mogelijk zijn, ook lichte muziek en Jazz.

http://blokfluitklas.ganassi.nl

Meld je hier aan voor een gratis proefles!